Jubileumboek 75 Jaar Gona & EMM

 

 

Jubileumweekend V.V. Koningslust en Fanfare & Drumband E.M.M. Koningslust gaat naar 2025

Het jubileumweekend dat begin dit jaar gepland stond om het 75-jarig bestaan van V.V. Koningslust en Fanfare & Drumband E.M.M. te vieren, wordt vooruitgeschoven naar het 80-jarig jubileum in 2025. De festiviteiten werden eerder dit jaar al verplaatst naar het weekend van 30 april, 1 en 2 mei in 2021. De vooruitzichten zijn op dit moment echter nog te onzeker om de organisatie weer op te pakken. Dit heeft beide verenigingen doen besluiten om de festiviteiten door te schuiven naar het 80-jarig jubileum in 2025.

Alle betrokkenen (sponsors, artiesten, vrijwilligers, commissieleden enz.) worden uiteraard nog benaderd door de organisatie.

 

75-jarig jubileumboek en Koe Schijten

Het 75-jarig jubileumboek dat grotendeels al op de planken ligt wordt wel nog in 2021 uitgegeven. Ook wordt in het voorjaar van 2021 nog bekeken of de loterij Koe Schijten alsnog doorgang kan vinden op 2 mei 2021. Hierover houden we u op de hoogte.

 

 

22-Dec-2019 Kerstconcert in Koningslust

Op zondag 22 december staat het kerstconcert in Koninglust op de planning. Dit muzikale festijn omvat optredens van fanfare EMM, Konzagro, en een speciaal voor dit concert opgericht kinderkoor van basisschool de Springplank. Daarnaast zal er een gastoptreden zijn van Marjolijn en Amber Schouten, die er samen met de fanfare en Konzagro een heus spektakel van maken. In een prettige kerstsfeer en de prachtig verlichte kerk te Koningslust wordt dus een afwisselend programma gebracht. De aanvang van het concert is 18.00 uur, en de totale duur bedraagt circa 1.5 uur. Na afloop is er een tombola waarvan de trekking in de Sprunk plaats zal vinden. Dit biedt bovendien de gelegenheid voor een gezellig samenzijn na afloop met heerlijke wafels, glühwein en warme chocomel. We hopen u dan ook te mogen verwelkomen op deze 22e december.

 

10-Nov-2019 19:00 Bevrijdingsconcert Koningslust

Op zondag 10 november presenteert Fanfare en Drumband Eendracht Maakt Macht uit Koningslust het Bevrijdingsconcert. Het concert begint om 19.00 uur en vindt plaats In de Sprunk te Koningslust. Zowel de Fanfare als Jeugdorkest Crescendo brengen een afwisselend muzikaal programma ten gehore wat voornamelijk in het teken staat en past bij het thema ‘De Bevrijding’. Om een extra dimensie te geven aan dit concert, zal er bij enkele muziekstukken ook beelden te zien zijn!
Ook de Drumband zal te horen zijn tijdens dit concert, waar ze nog enkele nummers zullen spelen die recent te horen waren tijdens het Slagwerktreffen P&M. Ook zal dit het 1e optreden zijn van een nieuw, jeugdig drumband-lid. Kortom, genoeg reden om aanwezig te zijn!

Komt dat zien én horen op zondag 10 november In de Sprunk! De zaal opent om 18.40 uur.

 

12-Mei 19:00 Moederdagconcert

Na een afwezigheid van enkele jaren is er weer eens een moederdagconcert in Koningslust. Dit wordt georganiseerd door Fanfare en drumband EMM op zondag 12 mei vanaf 19.00 uur in dorpshuis de Sprunk. De muziekkeuze van de fanfare valt binnen het thema “back to the roots”. Benieuwd wat hier precies mee wordt bedoeld? Zorg dan dat je er bij bent. De drumband heeft enkele nieuwe concertwerken ingestudeerd, die tijdens dit optreden voor het eerst zullen worden gespeeld. Al met al zijn er dus heel wat redenen om voor te komen. Namens de muzikanten, graag tot ziens!

 

4-Mei-2019 Pot- en perkplanten actie

Ook dit jaar heeft Fanfare en Drumband E.M.M. weer een pot- en perk- plantenactie. De leden van de vereniging zullen op zaterdag 4 mei 2019 vanaf 9.30 uur overal in Koningslust langskomen. De bloemen worden aan huis bezorgd en kunnen rechtstreeks van de aanhangwagen worden uitgezocht. Wanneer planten van een bepaalde soort op zijn, kunnen deze nabezorgd worden. Hierdoor zal dus altijd keuze kunnen worden gemaakt uit het volledige assortiment. Een overzicht van het assortiment zal ongeveer een week voordat de actie wordt gehouden in foldervorm worden verspreid in Koningslust. Op deze manier kunt u al van te voren zien wat u kunt verwachten. Het aanbod is afhankelijk van het weer en kan daardoor nog enigszins varieren. Houd de brievenbus dus in de gaten en steun Fanfare en Drumband E.M.M. door deel te nemen. Mocht u verhinderd zijn op zaterdag 4 mei, dan kunt u zelf planten uit komen zoeken bij Thei Peeters op de Remer 4 te Koningslust. Dit kunt u doen op vrijdagavond 3 mei tussen 17.00 en 19.00 uur.

 

22-dec-2018 Kerstconcert in Koningslust

Op zaterdag 22 december staat het kerstconcert in Koninglust op de planning. Dit muzikale festijn omvat optredens van fanfare EMM, Konzagro, en een speciaal voor dit concert opgericht kinderkoor van basisschool de Springplank. Daarnaast zal Kate Moon, oftewel Sandra Korsten, zowel solo als samen met de fanfare en Konzagro zingen. In een prettige kerstsfeer in een prachtig verlichte kerk te Koningslust wordt dus een afwisselend programma gebracht. De aanvang van het concert is 19.30 uur. De totale duur is circa 1.5 uur en na afloop is er een tombola waarvan de trekking in de Sprunk plaats zal vinden. Dit biedt bovendien de gelegenheid voor een gezellig samenzijn na afloop. We hopen u dan ook te mogen verwelkomen op deze 22e december.

 

3 en 4 Nov 2018 Muziek weekend in Koningslust!

In Koningslust staat het weekend van 3 en 4 ovember volledig in het teken van muziek. Op zaterdag 3 november openen de deuren voor het zogenaamde Halte 3 concert, een concert dat het derde en laatste is in een vorig jaar gestarte reeks. Het halte 3 concert wordt om die reden het “eindstation” genoemd. Eerder zijn het Halte 1 en 2 concert gegeven, en telkens is het deelnemersveld iets verruimd. Aan het laatste concert zullen buiten de fanfare en drumband van EMM ook deelnames zijn van Konzagro, de Triple B band uit Brunssum en diverse solisten. De Triple B Band is op dit moment nog een grote onbekende in Koningslust, maar dat zal na 3 november zeer zeker veranderen. Wie niet tot dan kan wachten mag alvast eens rondkijken op internet, waar genoeg van deze band te vinden is. Tijdens het concert speelt elke deelnemende partij een aantal nummers zelf, en een aantal nummers met andere deelnemers. Hierdoor ontstaat een steeds wisselde samenstelling, wat het concert van de nodige dynamiek voorziet. Bovendien biedt dit ook de mogelijkheid om flitsende muziek te spelen, variërend van Nirvana en Avicii tot Soldaat van Oranje en Copacabana. Dit alles zal gepaard gaan met een indrukwekkende lichtshow die de gezelligheid in de zaal van de Sprunk aanzwengelt. Gezelligheid is er ook aan de bar, die gedurende het hele concert gebruikt kan worden. Er is een informele sfeer en er zijn naast de gebruikelijke zitplaatsen ook staanplaatsen. Kortom, zorg dat u er op 3 november bij bent, wanneer om 19.30 uur het hele gebeuren aanvangt. Op deze avond zal er een entree bijdrage worden gevraagd van 10 euro aan de dagkassa, of 8 euro in de voorverkoop. De voorverkoop loopt via fanfarekoningslust@gmail.com of via de Sprunk, waar ook kaartjes worden verkocht.

 

4-November 2018 Jeugdorkesttreffen Aanvang: 12:15 Op zondag 4 november staat het Jeugdorkesttreffen in Koningslust alweer voor de 12e keer op de agenda. Dit concert is al heel wat jaren succesvol georganiseerd en erg in trek bij jeugdorkesten uit de buurt, zeker de laatste jaren. Dit blijkt ook wel uit het grote aantal deelnemers dat de afgelopen 3 jaar rond de 200 heeft geschommeld. En ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit 7 gezelschappen van binnen en buiten Peel en Maas.. Er wordt opgetreden door jeugd uit vrijwel alle dorpen van Peel en Maas. Zo is er een bijdrage van “Crescendo” (een combinatie van jeugd uit Beringe en Koningslust), Leerlingen orkest Peel en Maas (Panningen, Helden en Kessel), Jeugdfanfare St. Aldegondis uit Maasbree en fanfare Eendracht uit Baarlo. Verder zijn er ook deelnemers van buiten Peel en Maas, zoals Jeugdfanfare de Echo uit Hout-Blerick, Jeugdharmonie St. Caecilia uit Blerick en Harmonieverein Cäcilia Herzogenrath-Afden maakt het tot een internationaal treffen. Kortom, een bonte verzameling aan deelnemers en alleen al daarom is het zeer de moeite waard om te komen kijken. Bovendien is er wellicht nog een extra verassingsoptreden. Er wordt geen entree gevraagd en gedurende het gehele concert is er vrije inloop. Voor de liefhebber wordt er lekkere arretjes cake verkocht. Wij zijn trots dat we dit treffen mogen organiseren en hopen ook u te mogen verwelkomen bij het concert, dat plaats zal vinden in de gymzaal van Dorpshuis “de Sprunk” te Koningslust.

 

Vrijdag 6-Juli 20:00 Concert in Koningslust

Nog nèt voordat de vakantie los zal barsten wil Fanfare en Drumband EMM, samen met Konzagro, een mooi concert geven. Dit concert vindt plaats op vrijdag 6 juli vanaf 20.00 uur in dorpshuis “De Sprunk” te Koningslust. Vanaf het moment waarop het geplande Proms is komen te vervallen, is EMM naarstig op zoek gegaan naar een vervangend project. En dat project is er gekomen, onder het motto: Ôngerweeg mit meziek! Geheel in het teken van dit thema is een drietal concerten gepland, waarvan er inmiddels al één heeft plaats gevonden: het halte 1 concert. Alvorens het eindoptreden waarbij alle (soms verrassende) deelnemers zijn ingestroomd daadwerkelijk gehouden wordt, is er eerst nog een tussenstop. Naast deelname van EMM zal dus ook Konzagro hier al aan meedoen, en zich van zijn beste kant laten zien. Dit zogenaamde halte 2 concert is de laatste tussenstop op weg naar het eindconcert dat op 3 november de spectaculaire apotheose van deze reeks zal vormen. Tijdens het laatste concert worden muziekwerken gebracht door gemengde samenstellingen en combinaties van muzikanten. Op vrijdag 6 juli wordt al een voorzichtig begin gemaakt en een tipje van de spreekwoordelijk sluier op gelicht. Het is daarom zeer zeker aan te raden om eens te komen kijken èn luisteren, om op 3 november tijdens het slotconcert volledig beslagen ten ijs te kunnen komen.

 

Zaterdag 12-Mei-2018 Pot- en perkplanten actie

Ook dit jaar heeft Fanfare en Drumband E.M.M. weer een pot- en perk- plantenactie. De leden van de vereniging zullen op zaterdag 12 mei 2018 vanaf 9.30 uur overal in Koningslust langskomen. De bloemen worden aan huis bezorgd en kunnen rechtstreeks van de aanhangwagen worden uitgezocht. Wanneer planten van een bepaalde soort op zijn, kunnen deze nabezorgd worden. Hierdoor zal dus altijd keuze kunnen worden gemaakt uit het volledige assortiment. Een overzicht van het assortiment zal ongeveer een week voordat de actie wordt gehouden in foldervorm worden verspreid in Koningslust. Op deze manier kunt u al van te voren zien wat u kunt verwachten. Houd de brievenbus dus in de gaten en steun Fanfare en Drumband E.M.M. door deel te nemen. Mocht u verhinderd zijn op zaterdag 12 mei, dan kunt u zelf planten uit komen zoeken bij Thei Peeters op de Remer 4 te Koningslust. Dit kunt u doen op vrijdagavond 11 mei tussen 17.00 en 19.00 uur.

 

 

Fanfare en Drumband E.M.M. Koningslust feliciteert haar bugelleerling en jeugdorkestlid Anouk Smets met haar uitverkiezing tot jeugdprinses van het Brookhazeriek. Met jeugdprins Jules en de raad van elf mag ze er de komende vastelaovend een sjiek feestje van gaan maken.

Niet alleen Anouk is jeugdprinses maar ook bij onze zustervereniging Fanfare St. Jozef in Beringe kan de vastelaovendsvlag uit: Dana de Voigt is op zaterdag 6 januari uitgeroepen tot jeugdprinses bij CV de Beringse Kuus. Samen met jeugdprins Sem en adjudante Sabien gaan ze heersen over het Beringse Kuuzeriek.
Dana en Sabien, spelen samen met Anouk, in jeugdorkest Crescendo.

 

 

Zondag 29-Oktober-2017 Jeugdorkesttreffen Koningslust

Op zondag 29 oktober staat het Jeugdorkesttreffen in Koningslust alweer voor de 11e keer op de agenda. Dit concert is al heel wat jaren succesvol georganiseerd en erg in trek bij jeugdorkesten uit de buurt, zeker de laatste jaren. Dit blijkt ook wel uit het grote aantal deelnemers dat de afgelopen 2 jaar rond de 200 heeft geschommeld. En ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit 7 gezelschappen van binnen en buiten Peel en Maas. Vanaf 13.00 zullen de deuren opengaan, zodat om stipt 13.15 uur begonnen kan worden aan het bomvolle programma. Er wordt opgetreden door jeugd uit vrijwel alle dorpen van Peel en Maas. Zo is er een bijdrage van “Crescendo” (een combinatie van jeugd uit Beringe en Koningslust), Leerlingen orkest Peel en Maas (Panningen, Helden en Kessel), Jeugdorkest Peel en Maas (Panningen, Helden en Kessel) en Jeugdfanfare St. Aldegondis uit Maasbree. Verder zal vanuit buiten Peel en Maas deelgenomen worden door Jeugdfanfare St. Caecilia uit America, Jeugdorkest fanfare St. Oda uit Merselo en Jeugdensemble MV Concordia uit Meterik. Kortom, een bonte verzameling aan deelnemers en alleen al daarom is het zeer de moeite waard om te komen kijken. Er wordt geen entree gevraagd en gedurende het gehele concert is er vrije inloop. Voor de liefhebber wordt er ook lekkere arretjes cake verkocht. Wij zijn trots dat we dit treffen mogen organiseren en hopen ook u te mogen verwelkomen bij het concert, dat plaats zal vinden in de gymzaal van Dorpshuis “de Sprunk” te Koningslust.

 

Maandag 9-Oktober-2017 Vriend van EMM

Als fanfare en drumband EMM Koningslust zijn we enkele jaren geleden gestopt met de donateursactie. Voor wie zich toch met onze vereniging wil verbinden is er de mogelijkheid om vriend van EMM te worden of te blijven. Als vereniging zijn we trots dat zo velen hiervoor hebben gekozen. Daarom zullen we ook dit jaar weer terug komen met het verzoek de vriendschap te verlengen. De mensen die eerder hebben aangegeven hier niet aan deel te willen nemen zullen we niet actief benaderen, maar graag bieden we wel iedereen de mogelijkheid alsnog vriend te worden. Dus ben je nog geen vriend, maar toch nieuwsgierig naar wat dit precies inhoudt en hoe het in z’n werk gaat, vraag dan vrijblijvend naar een informatieve brief via vriendvanemm@outlook.com. Hierin kunt u alle benodigde informatie terugvinden. Mensen die het afgelopen jaar zijn verhuisd en graag vriend willen blijven verzoeken we ook om via bovenstaand email adres contact op te nemen. We hopen ook dit jaar op uw steun. De leden van EMM zullen op maandag 9 oktober vanaf 19.30 uur bij “de vrienden” langs de deur komen om de brief op te halen.

 

Zaterdag 8-Juli Zomerconcert Koningslust

Op zaterdag 8 juli aanstaande organiseert fanfare en drumband EMM het laatste concert voor de zomerstop. Omdat we dan vrijwel midden in de zomer zitten noemen we dit dan ook het zomerconcert. Als het weer het toelaat houden we het natuurlijk buiten, naast dorpshuis “de Sprunk”.  In geval van nood wijken we uit naar de zaal. Om 19.30 uur beginnen we met het optreden dat in totaal om en nabij de 1,5 uur in beslag neemt, pauze inbegrepen. We hopen dat u zo vlak voor de vakantie nog even lekker op het terras wil komen genieten van een verfrissend drankje, en dat u zich positief komt laten verrassen door een zomers concert.

 

Zaterdag 6-Mei Pot- en perkplanten actie

Ook dit jaar heeft Fanfare en Drumband EMM weer een pot- en perk plantenactie. De leden van de vereniging zullen op zaterdag 6 mei 2017 vanaf 9.30 uur overal in Koningslust langskomen. De bloemen worden aan huis bezorgd en kunnen rechtstreeks van de aanhangwagen worden uitgezocht. Wanneer planten van een bepaalde soort op zijn, kunnen deze nabezorgd worden. Hierdoor zal dus altijd keuze kunnen worden gemaakt uit het volledige assortiment. Een overzicht van dit totale assortiment zal in de week voorafgaand aan de actie in foldervorm worden verspreid in Koningslust. Op deze manier kunt u al van te voren zien wat u kunt verwachten. Houd de brievenbus dus in de gaten en steun Fanfare en Drumband EMM door deel te nemen. Bent u op zaterdagochtend 6 mei niet thuis, en wilt u toch meedoen aan de actie, dan kunt u ook op vrijdagavond 5 mei tussen 19.00 en 21.00 uur terecht bij Thei Peeters, de Remer 4 te Koningslust. Alvast bedankt.

 

Zondag 19 Maart Voorspeelmiddag

Op zondag 19 maart vindt in dorpshuis ‘De Sprunk’ weer de voorspeelmiddag plaats. Vanaf 13.30 uur zullen de muzikanten in opleiding hun kunde tonen aan vrienden, ouders, opa’s en oma’s, en alle andere belangstellenden. Met dit jaarlijks terugkerend evenement biedt de vereniging een podium voor alle jeugdleden om te laten zien en horen wat zij in het afgelopen jaar allemaal hebben bijgeleerd. Er zal acte de présence worden gegeven door blokfluiters, slagwerkers/blazers en het jeugdorkest  met de naam Crescendo waarin veel leerling-muzikanten zitten. Het is dus absoluut aan te raden om eens een kijkje te gaan nemen. Tot ziens op zondag 19 maart in Dorpshuis de Sprunk!

 

Zaterdag 4-Maart Cecilia mis Koningslust

Op zaterdag 4 maart gaat de fanfare van Eendracht Maakt Macht de heilige mis muzikaal opluisteren. Normaliter staat dit op de planning rondom de feestdag van Cecilia op 22 november, maar doordat de agenda dat in die periode niet toeliet is dit maal uitgeweken naar 4 maart. De mis zal gewoon op het gebruikelijke tijdstip, 17.30 uur, aanvangen. We hopen dan ook dat deze dienst goed bezocht zal worden. 

 

Zondag 16-Okt-2016 Jeugdorkesttreffen Koningslust 

Op zondag 16 oktober staat het Jeugdorkesttreffen in Koningslust alweer voor de 10e keer op de agenda. Dit concert is al heel wat jaren succesvol georganiseerd en erg in trek bij jeugdorkesten uit de buurt, zeker de laatste paar jaar. In 2015 zijn we met 195 deelnemers net onder de grens van 200 blijven steken, maar deze keer gaan we daar over heen. We kunnen ons verheugen op een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit 8 gezelschappen die dit jaar ook nog eens zijn voorzien van een internationaal tintje. Vanaf 13.00 uur zullen de deuren opengaan, zodat om stipt 13.15 uur begonnen kan worden aan het volle programma. Er wordt opgetreden door jeugd uit vrijwel alle dorpen van Peel en Maas. Zo is er een bijdrage van “Crescendo” (een combinatie van jeugd uit Beringe en Koningslust), Leerlingen orkest Peel en Maas (Panningen, Helden en Kessel), Jeugdfanfare St. Aldegondis uit Maasbree, jeugdfanfare Baarlo en harmonie Eendracht uit Meijel. Naast deze bekende deelnemers zal ook Jeugdfanfare St. Caecilia uit America en Jeugdharmonie Koninklijke Philharmonie Bocholtz deelnemen. Het eerder genoemde internationale tintje wordt door “Jugendorchester van Harmonieverein Cäcelia Herzogenrath-Afden” gegeven. Voor jeugdorkest “Crescendo” is er nog een leuke bijkomstigheid. Bij dit concert mogen zij voor het eerst in de nieuwe shirts optreden. Alleen al daarom is het zeer de moeite waard om te komen kijken. Voor de liefhebber wordt er ook lekkere arretjes cake verkocht. Wij zijn trots dat we dit treffen mogen organiseren en hopen ook u te mogen verwelkomen bij het concert, dat plaats zal vinden in de gymzaal van Dorpshuis “de Sprunk” te Koningslust.

 

15-Okt-2016 Miniconcert: presentatie van de nieuwe uniformen

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat er achter de schermen hard is gewerkt om nieuwe uniformen te realiseren. De uniformen-commissie, speciaal hiervoor in het leven geroepen, heeft hier veel tijd en moeite in gestoken. En met resultaat. Alle leden van drumband Eendracht Maakt Macht zijn namelijk in het nieuw gestoken, en dat willen we natuurlijk graag laten zien. Vandaar dat er een Miniconcert wordt georganiseerd waarbij de nieuwe uniformen centraal staan. Dit concert, waarvan het thema “Bӧhmische Blasmusik is, wordt van extra elan voorzien door toeter Thijs. Deze artiest kan met zijn meterslange blaasinstrument verrassend zuivere tonen produceren. De combinatie van deze toeter, de drumband en de fanfare van EMM, en natuurlijk de nieuwe uniformen moeten haast wel nieuwsgierig maken. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om op zaterdag 15 oktober vanaf 19.00 uur het miniconcert in dorpshuis de Sprunk bij te wonen en daardoor getuige te zijn van het allereerste optreden in de nieuwe uniformen.

 

Workshops leden Fanfare en Drumband

Dankzij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Huis voor de Kunsten en Provincie Limburg worden vanavond, maandag 27-juni en maandag 4-juli a.s. de repetities van fanfare en drumband vervangen door instrumentgerichte workshops. Deze workshops worden verzorgd door geschoolde docenten werkzaam bij muziekschool Myouthic.

Tijdens deze workshops wordt er o.a. gelet op houding, speelmanier, aanzetten, zuiverheid, technieken enz. en hebben tot doel de volwassen leden, die vaak geen muziekles meer hebben, weer enkele tips en handvaten te geven om kwalitatief nog beter muziek te kunnen maken

Overigens zijn de nieuwe volwassen leden al op weg met hun aantal workshops en zullen zij ervaren hoe het is om een muziekinstrument te bespelen.

Even het muziekrepertoire aan de kant en op naar e workshops!

lbm_logo_fclogo_prov_limburg_gesubsidieerd_door_(kleur)logo_huisvoordekunstenlimburg__totaal_(1)(2)

 

Zondag 5-Juni-2016 Musical en film concert

Op zondag 5 juni aanstaande verzorgt Fanfare en Drumband Eendracht Maakt Macht een Musical- en Filmconcert. Dit begint om 18.00 uur in de gymzaal van dorpshuis de Sprunk. De zaal is speciaal voor dit concert ingericht en aangekleed. Zoals de naam van het concert al doet vermoeden zal alles geheel in het teken staan van musical en film. Door de deelname van zowel de fanfare als de drumband is een gevarieerd programma gegarandeerd. Het is dan ook zeker de moeite waard om te komen kijken en luisteren. Tot ziens!

 

Huldiging 70 jarige jubileum Sjeng Berkers

Vrijdag de 13e brengt niet altijd ongeluk. Op vrijdag 13 mei is in Koningslust Sjeng Berkers onderscheiden door de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen voor zijn 70-jarig lidmaatschap van fanfare Eendracht Maakt uit Koningslust. Sjeng is als baritonspeler sinds de oprichting een actief en buitengewoon trouw lid geweest van de Koningsluster fanfare en is sinds enige Jaren erelid. Het bijbehorende speldje en oorkonde van de LBM werd hem thuis overhandigd door de voorzitter van de fanfare Han Loozen. Uiteraard werd ook zijn vrouw Jo in de bloemetjes gezet.

Sjeng speelde tot twee jaar geleden nog actief mee in de fanfare en in de Hofkapel. Maar ook nu krijgt zijn bariton geen kans om te rusten. Sjeng kan het niet laten om vrijwel elke dag zijn instrument op te pakken en muziek te maken. We hopen dat Sjeng nog vele jaren deel mag uitmaken van onze vereniging.

 

2016-05-06 Nieuwe naam Jeugdorkest Koningslust en Beringe

Vanaf het besluit dat de samenwerking tussen Koningslust en Beringe voor het jeugdorkest voortgezet werd, zijn beide jeugdcommissies fanatiek gaan sparren over een leuke nieuwe naam.
Alles werd uit de kast gehaald om tot die leuke naam te komen. Een oproep onder de jeugd- en volwassen leden, een ideeënbus  tijdens het jeugdorkesttreffen en zelfs de dirigenten kregen we aan het denken. Na vele “prakkezeermomentjes  verder, is er eindelijk een nieuwe naam:  Jeugdorkest Crescendo!

 

Zaterdag 30-April-2016 Pot- en perkplanten actie

Ook dit jaar heeft Fanfare en Drumband E.M.M. weer een pot- en perk- plantenactie. De leden van de vereniging zullen op zaterdag 30 april 2016 vanaf 9.30 uur overal in Koningslust langskomen. De bloemen worden aan huis bezorgd en kunnen rechtstreeks van de aanhangwagen worden uitgezocht. Wanneer planten van een bepaalde soort op zijn, kunnen deze nabezorgd worden. Hierdoor zal dus altijd keuze kunnen worden gemaakt uit het volledige assortiment. Mocht u ons gemist hebben ’s morgens, dan kunt u zelf planten uit komen zoeken bij Thei Peeters op de Remer 4 te Koningslust. Dit kunt u doen tot 13.00 uur. Een overzicht van dit totale assortiment zal ongeveer een week voordat de actie wordt gehouden in foldervorm worden verspreid in Koningslust. Op deze manier kunt u al van te voren zien wat u kunt verwachten. Houd de brievenbus dus in de gaten en steun Fanfare en Drumband E.M.M. door deel te nemen.

 

Zondag 17-April- 2016 Voorspeelmiddag

Op zondag 17 april vindt in dorpshuis ‘De Sprunk’ weer de voorspeelmiddag plaats. Vanaf 13.30 uur zullen de muzikanten in opleiding hun kunde tonen aan vrienden, ouders, opa’s en oma’s, en alle andere belangstellenden. Door blokfluiters en slagwerkers/blazers, het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep Cool Percussion Kidzz waarin veel leerling-muzikanten zitten, zal acte de présence worden gegeven. Bovendien zal tijdens de voorspeelmiddag ook de nieuwe naam en het logo van het jeugdorkest onthuld worden. Het is dus absoluut aan te raden om eens een kijkje te gaan nemen

 

Zaterdag 2-April-2016 Ceciliamis

Het Ceciliafeest is allang gevierd maar het daarbij behorende muzikaal opluisteren van de heilige mis is wegens een drukke agenda uitgesteld. Op zaterdag 2 april gaat het er dan toch nog van komen: Een optreden van de Fanfare in de kerk tijdens de mis. Deze zal om 17.30 uur beginnen en tijdens deze viering zullen verschillende muziekstukken gespeeld worden.

 

Fanfarefeesten Koningslust

Voor sommigen is het misschien geen nieuws meer maar Fanfare & Drumband E.M.M. uit Koningslust heeft het besluit moeten nemen om te stoppen met het organiseren van de Fanfarefeesten. Helaas komt hiermee een einde aan een jaarlijkse traditie waarmee vele generaties, in het bijzonder in Koningslust, zijn opgegroeid. De Fanfarefeesten: 46 jaar oud en een begrip in de regio, een belangrijke bron van inkomsten en teambuilding voor de vereniging, maar de laatste jaren toch terecht gekomen in een neerwaartse spiraal. Om deze reden voelen wij ons dan ook genoodzaakt om hiermee te stoppen. Tot slot willen we iedereen die in al die jaren een steentje heeft bijgedragen aan de organisatie en het slagen van dit tentfeest nogmaals bedanken namens Fanfare & Drumband E.M.M.!

 

Zondag 20-December-2015 Kerstconcert

Op zondag 20 december vanaf 18.00 uur is het weer zover. De gymzaal van dorpshuis “De Sprunk” gaat open om 17.30 uur en is dan speciaal voor het kerstconcert omgetoverd tot een prachtige kerststal. Dit, samen met de klanken die gebracht worden door een breed scala aan muzikanten, zorgt voor een prachtige kerstbeleving. Konzagro zal onder leiding van Marianne Groenewegen kerstliederen met een moderne tint zingen. De Fanfare met dirigent Willem Lindelauf en ook de Drumband onder leiding van Leon Nevels, zullen namens Eendracht Maakt Macht acte de présence geven. De jeugddrumband onder leiding van Peter Heijnen doet er nog een schepje bovenop en geeft hun eerste officiële optreden. Dit alles maakt het een uniek evenement waarbij verenigingen uit Koningslust zich hebben samengevoegd. Naast de muziek is er ook een tombola waarmee mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Kortom: Kerstconcert Koningslust is een geweldige happening die u niet mag missen! Alvast fijne feestdagen gewenst en tot zondag 20 december in dorpshuis “De Sprunk

 

 Jumbo spek-de-kas actie heeft €259,81 opgeleverd
 Graag willen wij alle mensen die door het inleveren of activeren van hun Jumbo spek-de-kas voucher(s) 1 of meerdere van onze verenigingen hebben gesteund, hartelijk danken voor hun steun aan onze verenigingen. Namens fanfare EMM, VV Koningslust, basisschool de Springplank, TTV Koningslust en CV de Brookhaze

 

25-okt-2015 Jeugdorkesttreffen

Op zondag 25 oktober wordt het Jeugdorkesttreffen weer georganiseerd. We kunnen ons dit jaar verheugen op een bijzonder groot deelnemersveld. Daarom is er, anders dan in voorgaande edities, gekozen om het concert in de gymzaal van Dorpshuis “de Sprunk” in Koningslust  te houden. Er is een muzikale bijdrage van jeugd uit vrijwel alle dorpen van Peel en Maas, maar ook uit Blerick en Venray. Alleen al daarom is het zeer de moeite waard om te komen kijken. Het concert zal beginnen om 13.00 uur en we hopen zoveel mogelijk publiek te mogen verwelkomen.  

Fanfarefeesten Koningslust.

Op 22 en 23 augustus staat Koningslust weer in het teken van feest! Dit keer geen drie, maar twee dagen. Op het kerkplein staat een grote feesttent waarin op zaterdag en zondag een divers programma is samengesteld. Voor de zaterdagavond is gekozen om een inmiddels vertrouwd concept voor de aftrap van de Fanfarefeesten lichtelijk aan te passen: “EUROFISSA!” Voor € 5 entree kun je de hele avond drinken voor slechts € 1 per drankje. Bovendien hoor je de vetste beats van Venny & Krulle en de Yorout drive-in show!

Op de zondag wordt de “DIRNDL & LEDERHOSEN TAG” gehouden. Speciaal voor deze dag wordt de tent omgetoverd tot een Beierse locatie met pullen bier en heerlijke bratwurst. Vanaf 11.00 begint het Frühshoppen met de muzikale klanken van die Lustige Freunden. Hierna zal de joekskapelStraotendrek’ en de Oktoberfeestband ‘Schluchtenkracher’ zorgen voor echte Stimmungsmusik! Dit jaar heeft DJ Pieter de eer om het weekend van een spetterende afsluiting te voorzien!

Tot ziens op de Fanfarefeesten te Koningslust..!

 

9-Jul-2015 Fanfare en Drumband Eendracht maakt Macht

BEDANKT! Alle mensen die vriend zijn geworden van onze vereniging. Ook aan alle mensen die ons op andere manieren steunen. Uw waardering voor onze vereniging is hartverwarmend. Voor uw steun, spelen wij een deun! Hartelijk dank!

 

28-Juni-2015 Jubileumconcert EMM

Onlangs heeft Fanfare en Drumband Eendracht Maakt Macht het 70-jarig jubileum gevierd door met de gehele vereniging naar de Efteling te gaan. Voor zowel jong als oud was dit een geweldig leuke dag waarmee het eerste deel van de jubileum festiviteiten zeer geslaagd was. We willen dit alles completeren met een jubileum concert  dat op zondag 28 juni wordt gehouden vanaf 18.00 uur, en buiten plaats vindt op het gras voor de hoofdingang van ‘De Sprunk’. Natuurlijk doen het jeugdorkest, de drumband en de fanfare allemaal mee. 70 jaar na de oprichting zijn we nog steeds een bruisende vereniging en dat willen we graag laten horen. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren (bij slecht weer wordt het concert in de gymzaal gehouden)!

 

Vriend van EMM

Tijden veranderen en er worden steeds bewustere keuzes gemaakt. Daarom zijn we als fanfare en drumband gestopt met de donateursactie. Voor wie zich toch met onze vereniging wil verbinden is er de mogelijkheid om vriend van EMM te worden. Wat dit precies inhoudt, en hoe het in z’n werk gaat zal te lezen zijn in een brief die op 24 juni in Koningslust wordt verspreid. Let dus op uw brievenbus! De leden van EMM komen op maandag 29 juni vanaf 19.30 uur bij u langs de deur om de brief op te halen.

 

Clubkascampagne

Op dit moment staat de club kas campagne van de Rabobank weer voor de deur. De campagne begint op 11 mei en zal duren tot 22 mei.  Via deze weg willen we u vragen om bij het uitbrengen van uw stem, mocht u van plan zijn dit te gaan doen, te denken aan Fanfare en Drumband EMM. Acties als deze zijn voor onze vereniging van cruciaal belang om dure pakken en instrumenten te kunnen financieren. Alvast bedankt.

 

9-Mei-2015 Pot- en perkplanten actie

Ook dit jaar heeft Fanfare en Drumband EMM weer een pot- en perk plantenactie. De leden van de vereniging zullen op zaterdag 9 mei 2015 vanaf 9.30 uur overal in Koningslust langskomen. De bloemen worden aan huis bezorgd en kunnen rechtstreeks van de aanhangwagen worden uitgezocht. Wanneer planten van een bepaalde soort op zijn, kunnen deze nabezorgd worden. Hierdoor zal dus altijd keuze kunnen worden gemaakt uit het volledige assortiment. Een overzicht van dit totale assortiment zal ongeveer een week voordat de actie wordt gehouden in foldervorm worden verspreid in Koningslust. Op deze manier kunt u al van te voren zien wat u kunt verwachten. Houd de brievenbus dus in de gaten en steun Fanfare en Drumband EMM door deel te nemen.

 

26-April-2015 Koffie en Vlaai concert

Aanstaande zondag 26 april vindt het “koffie- vlaai” concert in de Wieksjlaag te Beringe plaats. Dit concert wordt al jaren georganiseerd door fanfare st. Jozef. Daarom zal vanaf 11.00 uur het concert starten met een bijdrage van fanfare van st. Josef.  Hierna volgt er rond de klok van 11.30 uur een bijdrage van het jeugdorkest. Omdat de jeugdorkesten van EMM en fanfare st. Josef samen werken zal ook een kleine afvaardiging vanuit Koningslust in actie komen. Het is een kleine afvaardiging, maar niettemin is het zeer de moeite waard om te gaan luisteren.

 

29-Maart-2015 Voorspeelmiddag EMM Koningslust

Op zondag 29 maart wordt vanaf 14.00 uur weer de jaarlijks terugkerende voorspeelmiddag gehouden in dorpshuis De Sprunk te Koningslust. De middag staat geheel in het teken van onze jeugdige muzikanten in opleiding, die zullen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Het programma zal dan ook erg gevarieerd zijn met onder andere voordrachten op de bugel, de bariton, de alt en sopraan saxofoon, de hoorn, de trombone en natuurlijk diverse slagwerkinstrumenten. Bovendien zal ook een blokfluitoptreden, verzorgd door de allerjongste muzikantjes, niet ontbreken. Het geheel wordt afgesloten met een optreden van het jeugdorkest dat voor het eerst in de gemengde samenstelling met het jeugdorkest van Beringe op zal treden. Het is dan ook zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen. Dit is voor de deelnemers een enorme stimulans, en het brengt u als bezoeker een hoop luisterplezier.